Teknik och system

Hårdvara

Neptron kan erbjuda flera olika system för elektronisk tidtagning. Genom att välja den teknik som passar bäst för respektive sport så kan vi erbjuda heltäckande lösningar. Vi använder alltid den senaste tekniken och erbjuder lösningar för många olika sporter.

  • UHF system med engångschip - detta är det senaste tillskottet. Engångschip finns för löpning, cykel, skidor, skridsko m.fl. För löpning  sitter chipet på skon och man springer över mattor. Detta gör att avståndet chip/matta är väldigt kort, därför blir tidtagningen väldigt exakt och säker. För cykel sitter chipet på sidan av cykelhjälmen och antennerna står på stativ vid sidan av vägen. Inga mattor eller byggnationer på eller över vägen som stör bilar eller annan trafik. För skidor eller skridsko sitter chipet på underbenet och antennerna står vid sidan av spåret. Ingenting i snön/isen eller ovanför. Lätt att sätta ut och ta in. 
  • RFID-baserade Ipico - Automatiskt registrering vid passage med hjälp av ett chip som sitter på skon. Detta chip används med fördel på löpning. Det finns också ett multisportchip som sätts på ankeln, detta chip passar för t.ex. långfärdsskridskor,inlines, rullskidor, skidor, mountinbike, simning-motion, cykel-motion
  • Sportidents elektroniska RFID-stämplingssystem för orientering, multisport och triathlon - Flexibelt system som är enkelt att hantera och möjliggör ett stort antal sträcktider.
  • Fotoceller och högprecisionsklockor

Vi kan även erbjuda en hög nivå av integration. Det innebär att vi kan skräddasy lösningar för speciella behov. Exempelvis kan vi koppla upp radiolänkar för överföring av mellantider, skicka ut resultat med SMS och presentera reslutat grafiskt på storbildsskärm eller för TV-produktion.

Mjukvara

Neptron använder egenutvecklade mjukvaror.